כיצד המחשב של הרובוט מכיר את מבנה הברך של המנותח?
המנתח מחזיק מכשיר יד עם חיישנים שאותן רואות עיני הרובוט. המנתח מעביר את המכשיר על המשטח המפרקי וככה הוא ממפה את המשטח המפרקי של הברך. למעשה המנתח כמו צובע את המשטח של הברך. כך מערכת המחשב מזהה את המשטח המפרקי ויודעת כיצד כל ברך בנויה. המערכת בונה מודל תלת מימדי ממוחשב של הברך השחוקה תוך כדי ניתוח.
איך המחשב של הרובוט יודע איך לבצע את החיתוכים בברך?
בשלב זה המערכת מציגה בפני המנתח אפשרות ראשונית של הצבת המפרק התותב. כאן יש למנתח שליטה מלאה על תכנון הניתוח. מיקום המשתל ניתן לשינוי. הזוית שבה המשתל מונח – סיבוב המשתל פנימה או החוצה, סיבוב קדימה או לאחור תשנה את המנח של הרגל ואת הצורה שבה הברך נעה. ניתן לראות בתמונה הזו את המסך של תכנון הניתוח. באמצעות הטכנולוגיה אנו יכולים למפות את הברך תוך כדי הניתוח, ובזמן אמת נוצר מודל תלת מימדי ממוחשב של הברך שמאפשר לנו לדעת איך הברך תתנהג לאחר הניתוח ולהגיב בהתאם ולשנות את תכנון הניתוח על מנת לאפשר את התוצאה הטובה ביותר עבור המטופל.
כיצד מתבצע הניתוח והחיתוך של הברך בהחלפת ברך באמצעות רובוט?
בשלב הבא המנתח מחזיק מכשיר שמסתובב ולמעשה משייף את העצם עד להסרת העצם השחוקה. בזכות הסנסורים והעיניים של המערכת המחשב יודע איפה נמצא מכשיר היד של המנתח וכמה עצם עליו לשייף. על פי מסך המחשב המנתח רואה כמה ואיפה עליו לשייף והמחשב לא מאפשר לו לחרוג. זו למעשה מפה טופוגרפית של הברך שכל צבע מייצג עומק אחר שעל המנתח לשייף.
האיזור של הברך שצבוע בצבע סגול או ירוק אלו איזורים שעל המנתח לשייף עוד. האיזור שצבוע לבן הוא איזור שכבר שויף ואין צורך לגעת בו בנוסף. ככה למעשה המנתח יודע היכן הוא צריך עוד לשייף. בזכות העובדה שהמחשב קורא את המיקום מכשיר היד, המחשב למעשה מפעיל את השיוף והסרת העצם השחוקה. המחשב לא מאפשר למנתח להסיר עצם שצריכה להישאר. המחשב למעשה מגן על המנתח ועל המנותח.